IN MEMORIAM MGR. HARRIE SMEETS

Oud-bisschop Harrie Smeets van Roermond is op woensdagmiddag 20 december 2023 op 63 jarige leeftijd in zijn woonplaats Roermond overleden.
De uitvaart is op zaterdag 6 januari 2024 in de St. Christoffelkathedraal in Roermond en wordt live uitgezonden op de tv via de regionale zender L1.
De oud-bisschop was al geruime tijd ernstig ziek. Hij heeft zijn lijden moedig gedragen en heeft daarmee voor zijn naasten en voor velen in en buiten het bisdom een weg van geloofsgetuigenis afgelegd, zegt diocesaan administrator Mgr. René Maessen in een reactie.
Vrijdag 8 december was het precies vijf jaar geleden dat Mgr. Harrie Smeets tot bisschop werd gewijd. Dat gebeurde op 8 december 2018 in een volle St-Christoffelkathedraal in Roermond. Mgr. Smeets ging daarna enthousiast aan de slag als de 24e bisschop van Roermond. In de zomer van 2021 werd bij hem een hersentumor geconstateerd, die het hem na verloop van tijd onmogelijk maakte zijn ambt verder uit te oefenen. Afgelopen zomer verleende paus Franciscus hem eervol ontslag als bisschop van Roermond.
Bron: Bisdom Roermond