JAARLIJKSE PINKSTERCOLLECTE: VOOR ONZE NEDERLANDSE MISSIONARISSEN


Met Pinksteren wordt jaarlijks de kerkdeurcollecte voor de Nederlandse Missionarissen gehouden.
Daarmee kunnen we een steuntje in de rug voor onze missionarissen en missionaire werkers zijn. De collecte maakt het mogelijk dat er wat vakantiegeld beschikbaar is voor hun verlof, maar ook om tijdens dat verlof de kosten te betalen van de ziektekostenverzekering, de bijdrage voor de AOW en de mogelijkheid om hier nog wat bijscholing te ontvangen.
Die steun is hard nodig. Om een voorbeeld te geven: Pater Dick Zwarthoed, Salesiaan, lag met malaria in het ziekenhuis van de Congolese stad Lubumbashi. In het ziekenhuis hadden ze niet de apparatuur om hem verder te helpen. ‘Er stonden vier artsen om mijn bed en zij vroegen mij of ik snel naar Europa kon gaan voor verdere behandeling’. Ook Missionair werker Colinda Janssen, uitgezonden door de Sociëteit van Afrikaanse Missiën (SMA) vanuit Cadier en Keer (zie foto boven) heeft zich jarenlang in Liberia ingezet op de missiepost van de SMA. Daarbij ontving zij steun vanuit de Pinkstercollecte voor de Nederlandse Missionarissen. Liberia is één van de armste landen waar de mensen nog lijden onder de gevolgen van de burgeroorlog en de ebola-crisis.
Toen in maart de coronaepidemie uitbrak was dat ook daar voelbaar en stegen de voedselprijzen dramatisch en kwam er een tekort aan brandstof. Met het laatste vliegtuig kwam Colinda terug naar Nederland. ‘Tijdelijk!’ benadrukt de 51 jarige.
We kunnen voor hen en voor de vele andere missionarissen en missionair werkers een steuntje in de rug zijn. Wilt u daar aan denken bij de kerkdeurcollecte met Pinksteren?
Dank ! J.P. Janssen, pr.ass.