Passiespelen Tegelen 2021 uitgesteld

Home - Passiespelen Tegelen

Repetities Passiespelen weer hervat

De repetities voor de Passiespelen Tegelen zijn onlangs weer hervat. De organisatie hoopt dat de voorstelling over het lijden van Christus deze zomer alsnog een aantal keren uitgevoerd kan worden. Aanvankelijk zou de 21e editie van de Passiespelen vorig jaar zomer al te zien zijn, maar vanwege de coronapandemie werd de première uitgesteld tot 18 april van dit jaar. Maar ook die datum is losgelaten. “Na twee keer uitstel hopen wij dat ‘drie maal scheepsrecht’ is,” zo laat de organisatie weten.

Op 19 maart zijn de repetities voor de Passiespelen weer begonnen. Ook wordt er achter de schermen de laatste hand gelegd aan het decor en de kostuums. “Wat voelt het fijn om weer aan de slag te zijn. We zetten koers om deze zomer te kunnen spelen. De meest actuele informatie over de Passiespelen is steeds te vinden op de website van de Passiespelen.

Op zondag 18 april is op NPO2 bij de KRO-NCRV wel een interview met bisschop Harrie Smeets te zien dat in het openluchttheater De Doolhof in het decor van de Passiespelen is opgenomen. In het programma Geloofsgesprek praat de bisschop dan met Leo Fijen over de impact van corona op kerkelijke evenementen en het geloofsleven van mensen.

website:  www.passiespelen.nl