100e geboortedag zieners van Banneux

Heiligdom van de Maagd der Armen BanneuxDe datum 25 maart staat natuurlijk bekend als het feest van Maria Boodschap. Maar het is ook de geboortedatum van Mariette Beco, het meisje dat in 1933 op 11-jarige leeftijd in Banneux Maria ontmoette. Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat ze werd geboren. Later dit jaar is het tien jaar geleden dat ze overleed. Na de verschijning van Maria aan Mariette Beco ontwikkelde Banneux zich tot een bekend Mariabedevaartsoord.

Mariette Beco was de oudste in een groot en arm gezin. In januari 1933 zag ze vlakbij haar ouderlijk huis in Banneux een ‘mooie dame’, die zichzelf de ‘Maagd der armen’ noemde. Ze wees ook een bron aan en vroeg om de bouw van een kapel. In totaal zou Maria zeven keer aan Mariette Beco verschijnen. In 1949 werden de verschijningen door het bisdom Luik erkend en in 1952 door het Vaticaan. Na de verschijningen leidde Mariette Beco een rustig leven op de achtergrond. Ze bleef altijd in de buurt van Banneux wonen, stichtte een gezin en kwam regelmatig bij de bron bidden. in 2011 is ze op 90-jarige leeftijd overleden.

De organisatie Caritas Banneux Bisdom Roermond organiseert in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim regelmatig bedevaarten naar Banneux. Dit jaar staat er een dagtocht gepland op 4 oktober en een meerdaagse bedevaart (triduüm) van 1 t/m 5 oktober. Kijk voor meer informatie hierover op www.huisvoordepelgrim.nl

Lourdes - Huis voor de Pelgrim - Limburgse Bedevaarten - NLZ-Bedvaarten