Vredeslicht in Stein en Urmond ontstoken

Op zondag 22 december werd in de kerken van Stein en Urmond door de scoutingsgroep Stein en Urmond het Vredeslicht uit Bethlehem ontstoken. Dit licht komt helemaal uit Bethlehem, waarna het naar Wenen overgebracht is. Daar kwamen diverse scoutingsgroepen vanuit de hele wereld bijeen, om dit licht te verspreiden over de gehele wereld. Vanuit Wenen is het vuur via Eupen in Merode terechtgekomen. Daar hebben onze scoutingsgroepen hun lantaarn ontstoken en zijn in de nacht van zaterdag 21 december op zondag ruim 60 km te voet naar ons cluster gelopen. Onze dank gaat uit naar de scouting van Stein en Urmond voor hun inzet, want zoals we vernomen hebben was het een tocht met regen. Chapeau en hopelijk mogen we volgend jaar weer een beroep op hen doen.
De fotoreportage is gemaakt door Hen Breuls in de kerk van Urmond. Foto’s: klik hier