Vijfde Euregionaal Kinder- en Jeugdconcours voor mandoline en gitaar

Op zondag 10 november 2019 zal in  Multifunctioneel Centrum Berg aan de Maas het vijfde Euregionaal Kinder- en Jeugdconcours voor Mandoline en Gitaar worden georganiseerd door de Stichting International  Mandolin & Guitar Meetings.  Aan het concours zal worden deelgenomen door jeugd uit Nederland, België en Duitsland tot 16 jaar.

De jongste deelnemers zullen tussen 10.00 uur en 11.30 uur hun concourswerken voorspelen voor de jury, de andere deelnemers kunt u beluisteren van 14.15 uur tot 15.30 uur. Van 17.00 uur tot  18.00 uur wordt de dag afgesloten met een concert van het workshop-orkest en het Junior Zupforhester Nordrhein Westfalen o.l.v. Olga Dubowskaja en feestelijke prijsuitreiking door Wethouder Janssen van de gemeente Stein. 

Gedurende de dag zijn er workshops voor de concoursdeelnemers onder leiding van Marlo Strauss uit Aken in samenwerking met Olga Dubowskaya, die met het Junior-ZupfOrchester Nordrhein Westfalen (JuZO) aanwezig zal zijn. Samen met de deelnemers aan het concours zullen zij een mooi muziekstuk instuderen. Verder is er ook dit jaar weer een tentoonstelling van instrumenten en bladmuziek, o.a. van mandolinebouwer Elmar Geilen uit Koblenz. Al met al zowel voor spelers als voor begeleiders en belangstellenden een leuk en afwisselend programma 

Publiek is tijdens de gehele dag van harte welkom en de entree is gratis.