Mr. Harry Dobbelsteinprijs 2019 in de Terpkerk van Urmond.

De Stichting Kleine Monumenten Stein heeft een aantal jaren geleden het initiatief genomen tot de instelling van de Mr. Harry Dobbelsteinprijs. Deze prijs is genoemd naar de man die voor de amateurkunst in het algemeen en voor de gemeente Stein in het bijzonder een grote rol heeft gespeeld. Voor de geplande vierde editie hebben 23 amateurschilders en 14 beeldhouwers uit Stein (werkend in hout, steen, brons, staal of keramiek) een recent werk met als thema ‘water’ ingeleverd. Een deskundige jury zal deze werken beoordelen en zal ook de prijswinnaars in beide categorieën aanwijzen. De officiële opening voor genodigden zal door wethouder Mw. Gina van Mulken verricht worden op vrijdag 11 oktober. De ingeleverde werken zijn op zaterdag 12 en zondag 13 oktober te bezichtigen in de Terpkerk van Urmond, Grotestraat 26. Op beide dagen zijn de openingstijden van 13.00 uur tot 17.00 uur. Een bezoek aan deze expositie van Steinder amateur-kunstenaars is zonder meer de moeite waard.